Eiendomsdrift
Bærekraftige bygg med grønn eiendomsdrift
Få mer bærekraftige bygg med eiendomsdrift fra Coor. Gjør bygget ditt en bidragsyter i stedet for en sinke for det grønne skiftet.
Eiendomsdrift
Få mer bærekraftige bygg med eiendomsdrift fra Coor. Gjør bygget ditt en bidragsyter i stedet for en sinke for det grønne skiftet.
Norske bygg forbruker rundt 80 TWH i året. Stortinget har vedtatt å spare 10 TWh i eksisterende bygg innen 2030, sammen med en ambisjon om halvering av energibruken fram mot 2040. Eiere og driftere av næringsbygg må derfor aktivt bidra i overgangen til lavutslippssamfunnet, og ikke forbli en del av problemet. Dersom du er byggeier eller byggforvalter, anbefaler vi deg derfor å komme i gang med en utredning av bygget ditt, der mer energieffektive løsninger og økt energiøkonomisk drift er målet.
Coor har kompetanse på grønn eiendomsdrift, gjennom et aktivt medlemsskap i Grønn Byggallianse. Vi ønsker å bidra inn i det grønne skiftet til reell bærekraftig eiendomsdrift. Grønn Byggallianse forvalter miljøsertifiseringen BREEAM i Norge (BREEAM In Use), og tilbyr kursing og kompetanseheving innen grønn eiendomsdrift.
Coor har spesialister som kan gi skreddersydd energirådgivning inn i en slik kartlegging. Vi har driftet kontorbygg, skolebygg og ulike produksjonslokaler i over 15 år, og har god kompetanse på ulike byggtyper sine driftsbehov.
I følge OBOS står norske husholdninger og næringsbygg for hele 40 prosent av det samlede, norske energikonsumet. Et miljøledelse-system, med tilhørende miljøsertifisering av organisasjonen, vil være det viktigste verktøyet for å gjøre en omfattende grønn omlegging av bygget, og for å gjøre bygget til en mer bærekraftig arbeidsplass.
Overgangen til energieffektive, lavutslippsbygg lar seg ikke gjøre på et par måneder, spesielt ikke dersom du er eier av eller forvalter gammel bygningsmasse. Noe man som byggdrifter bør se nærmere på er hvor godt huset er isolert – og hvorvidt dere har behov for etterisolering. Oppvarming er kategorien som topper listen over hva energibruk i næringsbygg og yrkesbygg går til. At bygget holder bedre på varmen trenger ikke bety helrenovering av fasade for å få tykkere vegger og vindusflater, men heller at man forbedrer isolasjon og oppvarmingsløsninger.
I tillegg til etterisolering kan du også kartlegge hvor tett bygget er. I et pilotprosjekt i Sverige brukte Coor en drone med infrarødt kamera for å kartlegge sprekker og varmetap fra bygningsmassen. Les mer om oppdraget her.
Forskere ved NTNU har funnet at reelt bærekraftige bygg som møter krav om lavutslippsdrift vil forløse energi som i dag forbrukes innen eiendomsforvaltning som heller kan forbrukes i transportsektoren. Dette gjør grønn byggdrift og aktiv eiendomsforvaltning til en del av løsningen for omdisponering av elektrisitet, som kan redusere presset på utbygging av f.eks. vann- og vindkraft. Dette er en underkommunisert løsning der næringsliv og eiendomsforvaltere kan bidra med relativt enkle og rimelige tiltak som gir langsiktig avkastning inn i det grønne skiftet.
Korona-epidemien krevde raskt at samtlige sektorer måtte tenke nytt om arbeidsflyt, etablerte rutiner, driftsystem og funksjoner i etterkant av påkrevde smittevernkrav. Våren 2020 testet Coors hovedkontor på Lysaker og i Kista i Sverige ut en løsning for luftrensing i kontor- og produksjonslokaler, kalt LightAir. Leverandøren skriver at «LightAir-systemet renser luften og hemmer virus på en unik måte. Rensemetoden renser luften uten bruk av vanlige luftfilter, men ved en ionegenerator som nøytraliserer virus i luften». Foruten virusbekjempelse vil ionene også rense luften for pollen, mugg, trafikforurensninger, kjemikalier og partikler fra printere.
Våre eiendomsspesialister står klare til å støtte deg med alt du trenger hjelp med i og rundt dine eiendommer, slik at du kan fokusere på din kjernevirksomhet.
Kontakt oss i dag.
Ønsker du å søke jobb hos oss?
For å beskytte ditt personvern har vi ikke mulighet til å ta imot søknader via dette skjemaet.