Våre tjenester

La oss tilby en mer bærekraftig lunsj

Hjelp dine gjester og ansatte med å velge en mer bærekraftig lunsj.

Forskjellige ferske grønnsaker utover en benk.
Diverse grillede grønnsaker i fine farger på et fat som er ute på en stubbe.

Bærekraftig kantine

Bærekraftig kantinedrift med FOOD by Coor

En bærekraftig kantinedrift betyr å gjøre innkjøp og ta produktvalg som er mindre ressurskrevende å fremstille, transportere og produsere til ferdig resultat. For Coors matkonsept og kantinedrift betyr det å kjøpe inn og tilby mindre kjøtt og mer sjømat og grønnsaker i utvalget.

Det betyr også å redusere bruk av engangsmateriell og plast som emballasje dersom gjesten ønsker å ta med seg mat og drikke videre. Og det betyr å tilrettelegge for at ansatte og gjester kan ta klimasmarte matvalg når de spiser i kantinen eller personalrestauranten.

Miljøvennlig kantine

Miljøvennlig kantine som aktivt reduserer matsvinn

Coor er forpliktet til KuttMatsvinn2030, og følger jevnlig opp matsvinntall for å få ned matavfallet i hele sin kantineleveranse. Og det virker! Etter at KuttMatsvinn2020 startet opp i 2017, er matsvinnet i gram matsvinn per kantinegjest redusert med 27 prosent i serveringsbransjen (tall fra 2019), ifølge matsvinn.no.

Gjennom den systematiske innrapporteringen av matsvinntall til initiativet KuttMatsvinn2030, vet vi at den største svinn-kategorien er overproduksjon knyttet til buffetservering og kjøledisker. Den nest største svinn-kategorien er matrester fra gjestens tallerken.

Bakte gulrøtter på et fat
Hender mot en himmel

De grønne valg

Masing eller et vennlig dytt?

Hvordan kan vi gjøre det lettere å ta grønnere valg? Innen adferdspykologi snakker man om nudging, som er små forslag eller «puff i riktig retning», altså initiativ som hjelper deg ta et valg som endrer satte rutiner eller adferd.

Et slikt nudge kan være informasjonskampanjer i kantinen som viser matsvinnmengde i sanntid, eller som presenterer produsentene bak råvarene eller oppskrifter. Miljø-psykologisk forskning viser også at vi er mer tilbøyelig til å ta grønne, miljøvennlige valg basert på andre sine personlige anbefalinger, fra venner eller kolleger, i motsetning til å basere valget på en profesjonell anbefaling eller oppfatning.

Fremtidens matservering

Hvordan vil bærekraftig matservering se ut i fremtiden?

Innovasjonsvilje og detaljert markedskunnskap er viktige nøkler for å løse fremtidens utfordringer innen matservering og matkonsum. Coor deltok derfor i «Matfloken», for å finne løsninger på slike samfunnsutfordringer, sammen med aktører fra hele verdikjeden i matbransjen. Innovasjonsmiljøet Æra var vert for Matfloken og en serie workshops som skulle finne bærekraftige, innovative løsninger på hva og hvordan du skal spise lunsj i fremtiden.

Et forslag i Matfloken, som senere utviklet seg til prosjektet Food (R)evolution, er at store bedriftskantiner og personalrestauranter i større grad spiller på lag med lokalsamfunnet og nærliggende matbutikker. Din lokale kantine blir et utstillingsvindu for nye matretter og råvarer. På den måten kan du bli introdusert for nye matretter du ikke trenger gjøre arbeidet med å finne fram til og lage selv, men likevel finne igjen produktene i butikken når du går fra jobben om ettermiddagen. Å spise mer bærekraftig lunsj må nemlig ikke bety timesvis av research og handleturer på forhånd.

Diverse grillede grønnsaker.

Kontakt Coor

Trenger dere hjelp til drift av deres kantine? Ta kontakt.

Våre spesialister innen kantinedrift og konsepter innen mat og drikke er klare til å hjelpe deg med et bærekraftig konsept.  Gjennom sterke team, innovative løsninger og fantastisk service gjør vi lunsjen til dagens høydepunkt.

Kontakt oss i dag.