Innovasjon
Starten på en ny æra
Gjennom seks måneder og ni samlinger, har aktører som på ulike måter representerer matproduksjon samarbeidet om å finne nye løsninger for hva vi skal spise i fremtiden.
Som en stor leverandør av kantinetjenester har Coor muligheten til å påvirke folks matvaner i det daglige.
-Vi ser at en stor andel av vår påvirkning både på miljø og på det sosiale handler om mat og maten vi serverer, sier Henrik Fonahn, leder for HMS og bærekraft i Coor*. For oss handler det om å finne måter å servere bedre og sunnere mat og dermed hjelpe forbrukerne med å ta bedre og sunnere valg i hverdagen.
Dette er noen av grunnene til at Coor Norge har deltatt i Matfloken sammen med en rekke andre aktører fra hele verdikjeden innen matproduksjonssektoren. Gjennom en serie med samlinger og under kyndig ledelse av innovasjonsstudioet Æra, har deltakerne utforsket morgendagens løsninger for nasjonal matproduksjon og bedre matvaner.
-Her får vi være med å sette en retning og å gjøre en forskjell. Det blir veldig spennende å se hvilke prosjekter vi skal gå videre med på slutten av programmet, sier Nikolai Utheim, administrerende direktør i Coor Norge.