Billy Andersson har tidligere jobbet som kontrollspesialist hos Veolia Technical Management. Coor kjøpte opp selskapet i slutten av 2021, noe som startet en endringsreise for Billy og kollegene hans.
- Som kontrollspesialist jobbet jeg mye med feilsøking og programmering av kontrollsystemer, som ventilasjon, kjøleutstyr og varmesystemer. Jeg programmerte endringer, la til ny funksjonalitet og skaffet bedre programvare for å øke effektiviteten i arbeidet. Jeg fikk da muligheten til å starte i Coor som driftsleder. Jeg er fortsatt en del ute på lokasjonene, men arbeidet mitt handler nå mer om å få oversikt over arbeidet som må gjøres og skape de rette forholdene for teknikerne våre.
Hvordan var det å begynne i Coor?
– Det føles faktisk veldig bra. Jeg var nølende til Coor før – men jeg har blitt positivt overrasket. Hos Veolia var det fokus på teknologien, vi var flinke til å løse våre kunders tekniske- og systemproblemer. Coor leverer god service på en annen måte, med mer fokus på kundeinteraksjoner og å finne ut hva kundenes behov er. Coor har også vært veldig åpen for å engasjere seg med den tekniske ekspertisen som vi i Veolia bringer til bordet.
Hva liker du best med jobben din?
- Omsorg for mennesker! Jeg søkte egentlig på sosiologistudiet da jeg var yngre, men ble elektriker til slutt. Jeg liker også å utfordre meg selv i rollen som driftsleder. Det er en annen opplevelse å administrere mennesker og kunder sammenlignet med å jobbe innen teknologi.
Mange av Coors ansatte synes utviklingspotensialet er det beste med jobben, kan du si litt om dette?
«Jeg begynte i Coor som driftssjef, og noen av kollegene mine som da var teknikere har blitt spesialister i løpet av de siste månedene. Jeg synes det er fint at folk får muligheten til å utvikles internt og nye ansatte rekrutteres ikke bare utenfra. Det er flott at folk har den muligheten.
Hvorfor tror du det er viktig å kunne utvikle seg faglig på arbeidsplassen?
- Jeg tror det er viktig for å beholde kompetansenivået. Men også for å øke kompetansen. Du tenker kanskje ikke på det, men bare fordi kompetansenivået vårt allerede er høyt, kan vi ikke bare hvile på laurbærene. Det er viktig å kontinuerlig utvikle og forbedre seg for ikke å henge etter.