Food (R)evolution

Sammen med Nofima, Foodback, HOFF, Orkla Foods Norge og Æra har Coor fått innvilget støtte på 12 millioner kroner fra Norges Forskningsråd til bærekraftsprosjektet Food (R)evolution. Coor vil være hovedansvarlig for prosjektet, som skal pågå frem til 2024.

154 milliarder kroner i helsekostnader kan spares dersom vi alle spiser i tråd med kostholdsrådene. Men nesten 70% synes det er vanskelig å velge et bærekraftig mat-alternativ. Rundt 1,1 millioner lunsjer spises i kantiner i Norge hver dag i normale tider. Samlet utgjør de en sterk arena for introduksjon og testing av mer bærekraftige matprodukter.

Bedriftskantiner kan dermed spille på lag med lokalsamfunnet og nærliggende matbutikker. Din lokale kantine kan brukes som utstillingsvindu og testarena for nye matretter og råvarer. På den måten kan du bli introdusert for nye matretter du ikke trenger gjøre arbeidet med å finne frem til selv, men likevel finne igjen produktene i butikken når du går fra jobben om ettermiddagen. På denne måten vil ikke det å spise mer bærekraftig mat bety timevis med planlegging og handleturer på forhånd.

Slik skal samarbeidet i Food (R)evolution foregå:

  • Samarbeidspartene i prosjektet, HOFF og Orkla Foods Norge, skal få bruke Coors kantiner som testarenaer i en tidlig fase av produktutviklingen.

  • De får hente ut data som vil brukes i utviklingen av nye, bærekraftige produkter, ved å få innsikt i hvordan produktene tas imot.

  • Dataene samles blant annet inn gjennom Foodback, et digitalt system for tilbakemeldinger som består av en webapplikasjon for gjesten og et rapportverktøy for kantinen, der partene får gitt og mottatt respons på måltidet på en rask og enkel måte.

  • Forskningsinstitusjonen Nofima vil ha tilgang til dataen og inkludere dette i sin forskningsaktivitet. 


Dagligvaremarkedet er en fordyrende arena for matprodusenten dersom et nytt produkt lanseres og flopper. Målet er å få flere bærekraftige produkter ut i butikkhyllene og kantinene.

Bærekraftsprosjektet har fått offentlig støtte fra Forskningsrådet, og det skal jobbes med prosjektet frem mot 2024. 

Vil du vite mer om vårt bærekraftige mattilbud og om våre kantiner? Ta kontakt med oss i skjemaet nedenfor.